29 mei 2023

Een theekopje, dat was het onderwerp waarmee het cursusjaar werd beëindigd. Iedere cursist koos een kopje uit een mooie verzameling bijeengesprokkeld in kringloopwinkels en op Koningsdag.

Eenvoudig was het niet met die ronde vormen in perspectief. Met deze opdracht hebben de cursisten hun schildervaardigheden weer flink uitgebreid. En het resultaat mag er zijn: alle kopjes zijn boven verwachting goed gelukt!

Het was niet alleen in technisch opzicht een uitdagende opdracht. Wie had kunnen denken dat theekopjes zoveel reacties zouden oproepen?  “Ooh, dit is het kopje waar mijn moeder zo graag thee uit dronk!” Allerlei herinneringen kwamen boven en deze hebben tijdens het schilderen tot mooie gesprekken geleid. Die emotionele component is – voor de goede kijker – vast en zeker te zien!

Klik op een schilderij om het in groter formaat te zien

Klik op een verzameling om deze in groter formaat te zien

Ook je schildervaardigheden ontwikkelen?

Na de zomer start het nieuwe cursusjaar. Kijk onder cursussen: misschien zit er iets voor je tussen.

Wil je eerst eens kennismaken met schilderen?  Dan is een zomerworkshop misschien iets voor jou. Je kunt dan kennismaken met de docent en haar werkwijze. Aan de zomerworkshops zullen ‘nieuwelingen’ deelnemen maar ook ‘oudgedienden’ die al vaker een cursus hebben gevolgd. Vraag ze gerust naar hun ervaringen.